Skip to main content

Nieuws

BHV Fight Game Academy

  • Gepubliceerd op 08 oktober 2024

Afgelopen maandag hebben Wendy van Gils en ikzelf (Sem) weer onze herhalingscursus BHV gehad. Deze cursus is belangrijk om te weten wat je moet doen bij een ongeval en het is belangrijk om de verschillende keurmerken die onze sportschool heeft te behouden. Zoals altijd wordt je weer even gewezen op de mogelijke gevaren en gevolgen van bepaalde handelingen.

Nu is het zo dat we een kleine school zijn en dat de instructeurs vaak alleen samen met de deelnemers in de sportschool zijn. Zo nu en dan komt het voor dat deelnemers een blessure oplopen die ernstig genoeg is om behandeld te worden door een dokter. Daarover zou ik graag afspraken maken zodat iedereen weet waar die aan toe is.

Bij levensbedreigende situaties zal er altijd 112 gebeld worden. En ik als eigenaar moet op de hoogte gesteld worden. Ben ik niet in de gelegenheid te komen dan zal de instructeur zelf gaan handelen bij onze sportschool hebben de instructeurs BHV of hebben deze in het verleden behaald. Het handelen kan zijn iemand de opdracht geven om de doktersdienst te bellen 0900-9229.  Een Ouder/verzorger/partner of kennis op de hoogte te stellen en of samen met de geblesseerde naar een dokterspost te rijden.  In het ongunstigste geval zal de instructeur dan zelf diagnose stellen, bellen en meegaan, met als gevolg dat de lessen stil komen te leggen of komen te vervallen. De andere deelnemers wordt dan verzocht om de sportschool te verlaten. Bij de jeugd kan het dan zijn dat de instructeur moet wachten tot alle kinderen opgehaald zijn of dat één van de ouders/verzorgers binnen komt en even wacht.

Nu heb ik een vraag aan deelnemers/ouders of belangstellende wie heeft een BHV of EHBO opleiding en zou hierin als vrijwilliger kunnen assisteren?

de taken zouden zijn:

  • bellen met doktersdienst, 112 of ouder/verzorger/partner of kennis.
  • Dit kan zijn meerijden met de geblesseerde
  • wachten met de geblesseerde tot de les is afgelopen zodat de trainer mee kan gaan.
  • Wachten met de geblesseerde tot hij/zij wordt opgehaald door de ouder/verzorger/partner of kennis.
  • Wachten met de jeugd totdat zij worden opgehaald.

Heb je interesse om als vrijwillige BHV’er geregistreerd te worden kan je dat aangeven via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.