Skip to main content

Nieuws

Het Olympische Vuur Ontbrandde in de Fight Game Academy

  • Gepubliceerd op 25 juli 2024

Donderdag 25 juli j.l. vond een bijzonder evenement plaats in de Fight Game Academy. Sport Tynaarlo organiseerde een Olympische week, waarbij de Fight Game Academy de eer had om een drietal lessen te verzorgen. 

De disciplines Judo en Breakdance, beide al erkende Olympische sporten, werden aangevuld met Kickboksen, dat sinds mei ook is toegelaten tot het NOC*NSF en nu eveneens kans maakt om een Olympische status te verwerven.

Om 9.00 uur melden zo'n dertig enthousiaste kinderen zich bij de Fight Game Academy in Zuidlaren. De groep werd opgedeeld in tweeën: de ene helft ging naar de danszaal om te breakdansen onder begeleiding van Danny Lambrechts instructeur bij het Danskwartier, terwijl de andere helft in de dojo de fijne kneepjes van het kickboksen leerde van onze kickboks instructeur Peter Boer. Na drie kwartier intensieve training was er een korte pauze waarin de kinderen konden genieten van een verfrissend drankje en een appel. Na de pauze wisselden de groepen van sport.

Als afsluitende training kwamen de groepen weer samen voor een judoles, gegeven door onze eigen judo topper Mathijs Höster en Bastiaan de Bruyn van Sport Tynaarlo. 

Deze combinatie van sporten gaf de kinderen een unieke en onvergetelijke ervaring. Misschien bevond zich onder hen wel een toekomstige Olympiër. De Fight Game Academy spreekt haar dank uit aan Sport Tynaarlo en Het Danskwartier voor het mogelijk maken van deze inspirerende activiteit.