Skip to main content

Nieuws

Kickboksclinic bij Montessori Lyceum Groningen

  • Gepubliceerd op 18 oktober 2024

Deze week ben ik uitgenodigd om een kickboksclinic te geven aan de leerlingen van het Montessori Lyceum in Groningen. Dit is de eerste van drie clinics waarbij de leerlingen de komende weken kennis zullen maken met kickboksen, boksen en zelfverdediging. Het doel van deze clinics is om jongeren te laten zien hoe leuk en waardevol sporten kan zijn.

Kickboksen is niet alleen een fantastische manier om fit te blijven, maar biedt ook een breed scala aan andere voordelen. Het verbetert je uithoudingsvermogen, kracht en flexibiliteit, terwijl het ook je mentale focus en coördinatie vergroot. Daarnaast helpt het bij het opbouwen van zelfvertrouwen en vermindert het stress, doordat de intensieve beweging een mentale reset biedt. Doorzettingsvermogen en discipline zijn essentieel in de sport en komen ook buiten de trainingen van pas.

Sporten, en met name vechtsporten zoals kickboksen, is essentieel voor de ontwikkeling van jongeren. Het bevordert niet alleen hun fysieke gezondheid, maar ook hun mentale weerbaarheid. We hopen dat deze clinics de leerlingen inspireren om een actieve en gezonde levensstijl te omarmen