Skip to main content

Nieuws

Record bedrag binnengehaald

  • Gepubliceerd op 25 september 2024
Succesvolle benefietavond voor het Beatrix Kinderziekenhuis haalt €36.500 op
 
Afgelopen woensdag vond een prachtige benefietavond plaats, Als onderdeel van de wervingscampagne die georganiseerd was door Robert de Vries en Carmen Speelstra uit Uithuizen, ten behoeve van het Beatrix Kinderziekenhuis. De avond, die bol stond van inspirerende verhalen, een veiling en een verloting, bracht uiteindelijk het indrukwekkende bedrag van €36.500 op.
 
De avond begon met een inloop om half zeven, gevolgd door een heerlijk diner. Nadat de gasten aanschoven voor het voorgerecht, werden Robert en Carmen naar voren gehaald om kort hun verhaal te doen over hun deelname aan de Marathon van New York die op 3 november gehouden wordt, en waarom zij geld willen inzamelen voor het kinderziekenhuis. Vervolgens sprak Barbara Barens, namens het Beatrix Kinderziekenhuis, over het belangrijke werk dat daar wordt verricht.
 
Hans Nijland en Marianne Timmer, die de rol van veilingmeesters op zich namen, wisten de avond op een vlotte en plezierige manier aan elkaar te praten. Een van de hoogtepunten was het interview van Hans Nijland met Siemen Mulder, die zijn ervaringen als scheidsrechter deelde. Na het hoofdgerecht interviewde Marianne Timmer de viervoudig K-1 wereldkampioen Semmy Schilt over zijn indrukwekkende kickbokscarrière.
 
Na het dessert barstte de veiling los, met unieke en waardevolle items. Zo werd er onder andere een kunstwerk van Marthe Röling verkocht voor €1600, een werk van Francien Schikkema voor €2000, en een gesigneerde limited edition-uitgave van Rinus en Pé Daalemmer voor €750. Andere hoogtepunten waren een middag op de golfbaan met Hans Nijland en Marianne Timmer (€1000) en een uur durende personal trainingssessie met Semmy Schilt, waarvoor maar liefst €1050 werd geboden!

De avond werd afgesloten met een dankwoord van Robert en Carmen, waarna het totale opgehaalde bedrag van €36.500 feestelijk werd onthuld. Dankzij deze geweldige inzet en vrijgevigheid kan het Beatrix Kinderziekenhuis blijven bijdragen aan de zorg en het welzijn van kinderen in Nederland.