Skip to main content

Nieuws

Sakvan Arab boekt overwinning

  • Gepubliceerd op 25 augustus 2024

Sakvan Arab boekt overwinning in zijn eerste K-1 partij in Brazilië

Op 19 augustus vertrok Sakvan Arab uit Eelde naar Brasilia, Brazilië, waar hij zijn eerste K-1 wedstrijd vocht. Zijn tegenstander was de ervaren Bruno Perna, een oud gediende van de WGP.

De eerste ronde begon voorzichtig, waarbij beide vechters elkaar aftastten. "De jongens daar vechten toch anders dan in Nederland," merkte Sakvan op. De Braziliaanse vechters zijn veel beweeglijker, wat duidelijk werd in de openingsfase. Toch wist Sakvan een mooie hoge trap te plaatsen, terwijl Bruno terugkwam met een gevaarlijke achterwaartse trap. Hoewel deze trap raak was, miste hij de kracht om echt schade aan te richten.

In de tweede ronde begon Sakvan meer druk te zetten. Na slechts 19 seconden scoorde hij een knock-down, wat het begin van het einde voor Bruno betekende. Door constant druk te blijven uitoefenen, volgde al snel een tweede knock-down. Hierna had de Braziliaan weinig zin meer om door te gaan, en Sakvan maakte het professioneel af.

Voor deze overwinning willen we natuurlijk graag de trainers van de Fight Game Academy uit Zuidlaren. Peter Boer, Johan Arends, en trainingspartner Erwin Flim bedanken voor hun steun en voorbereiding. Daarnaast bedanken we ook onze sponsoren Connecting Hands en Boksschool Ben Tingen uit Assen.