Skip to main content

Nieuws

Shihan Jan Meindert Norder

  • Gepubliceerd op 13 september 2024

Met diepe droefheid moeten wij mededelen dat Shihan Jan Meindert Norder is 78 jarige leeftijd overleden. Na een moedige strijd van 24 jaar tegen zijn ziekte, heeft Shihan afgelopen donderdag 12 september 2024 omringd door dierbaren de strijd losgelaten. 

Shihan Jan heeft bij de Budokai Zuidlaren en de beginjaren van de Fight Game Academy met passie Kyokushinkai karate les gegeven aan de jeugd. Met zijn orthodoxe en unieke lesmethodes wist hij de harten van alle karateka’s te winnen. Tijdens zijn ziekte bleef hij trainen en vastberaden om terug te keren naar de dojo om zijn lessen voort te zetten. Zijn "Never Give Up" mentaliteit was een bron van inspiratie voor velen. Zelfs de doktoren stonden versteld van zijn veerkracht en vastberadenheid.

Met het verlies van Shihan Jan verliest de wereld een ware vechter en een groot man. Wij betuigen ons diepste medeleven aan zijn familie, vrienden en naasten. Een stukje Groningse kyokushin karate geschiedenis is van ons heengegaan.

Voor mensen die afscheid willen nemen is daar gelegenheid voor op dinsdag 17 september. Crematoriumlaan 6, Groningen van 19.00 - 19.30 in kamer Libelle. Shihan Jan zal op woensdag in beslotenkring begraven worden.

Osu! Rust zacht, Shihan.