Skip to main content

Nieuws

Succesvol IBK karatekamp

  • Gepubliceerd op 14 oktober 2024

Het afgelopen weekend vond in Oostvoorne het jaarlijkse IBK-karatekamp plaats, georganiseerd door Dojo Mu-Chin uit Spijkenisse.  Een honderdtal karateka’s van verschillende niveaus verzamelden zich voor een intensief en leerzaam kamp, dat dit jaar extra bijzonder was door de aanwezigheid van drie gerenommeerde gasttrainers: Sensei Wesley Jansen, Shihan Mark de Roodt en Shihan Sem Schilt.

Gedurende het kamp werden de deelnemers uitgedaagd op zowel technisch als fysiek vlak, met trainingen die de grenzen van hun uithoudingsvermogen opzochten. De lessen, verzorgd door de gasttrainers, boden niet alleen nieuwe inzichten in technieken, maar inspireerden ook met hun jarenlange ervaring op het hoogste niveau van de vechtsport.

De laatste dag stond in het teken van de examens, een cruciaal moment voor de acht kandidaten die opgingen voor hun dangraad. In de traditionele stijl moesten zij hun laatste 20 partijen sparren zonder bescherming, wat een ware test van zowel fysieke als mentale kracht was. Alle deelnemers toonden een geweldige spirit en doorzettingsvermogen.

Het kamp werd afgesloten met een welverdiende en smakelijke lunch, waarbij de karateka's de gelegenheid hadden om na te praten en de ervaringen van het weekend te delen. Dit succesvolle kamp zal ongetwijfeld nog lang in de herinnering blijven van alle deelnemers.