Semmy Schilt® Kickboksen

Het doel van Semmy Schilt® kickboksen is om het kickboksen voor een breed publiek op een professionele manier in de markt te zetten. Na ruim 20 jaar ervaring in de verschillende vechtsporten zoals: Karate, Judo en Kickboksen. Het behalen van wereldtitels in verschillende disciplines waaronder 4 x de K-1 World Grand prix, 3x King of Pancrase en GLORY Grandslam 16 man tournament champion heeft Sem Schilt besloten om zijn kennis te delen. Na 10 jaar ontwikkeling is het systeem van het Semmy Schilt® kickboksen een concept geworden waar menig kickboks of vechtsport instructeur inspiratie uit kan halen. Er wordt gebruik gemaakt van een periodisering waarin je als instructeur je eigen weg kan vinden zonder afbreuk te doen aan het concept en eigen inbreng.

 

 

Semmy Schilt® Kickboksen onderscheid zich door:

Het aan en afgroeten

Te werken met een periodisering gericht op de doelgroep.

De les bestaat uit een warming up, workout routine en het inslijpen van de verschillende combinaties doormiddel van de Semmy Schilt® combination converter en verschillende oefen -en spelvormen.

Een stuk conditie training met de aangeleerde technieken in een H.I.I.T trainingsvorm

Een les bestaat standaard uit max 50 minuten.

 

 

Het aan en afgroeten

Er wordt volgens Japanse traditie aan en afgegroet. Tijdens het aan en af groeten zit iedereen op twee knieën op één lijn met eventueel meerdere rijen netjes naast een achterelkaar met de instructeur daarvoor. Zodra iedereen goed is opgesteld zegt de instructeur MOKSO ogen dicht. Dit is het moment om even tot rust te komen en je te focussen op de ademhaling. MOKSO JAME ogen open, dan groeten we aan met twee vuisten naast je knieën. Sensei Ni Rei, groet naar de instructeur maak een lichte buiging en Otogani Rei groet iedereen maak nogmaals een lichte buiging en zeg OSU. Dat in dit geval betekend ik groet iedereen. Bij het afgroeten wordt dit ritueel herhaald. Dan wordt er weer gefocust op de ademhaling.

 

 

Workout rountine

Oftewel een interval gedeelte met een hoge intensiteit. Na de warming up is er een korte workout routine hierin worden veelal lichaamseigen oefeningen gebruikt om in de juiste hartslag zone te komen. Deze oefeningen kunnen gericht zijn op kracht, conditie van de desbetreffende spier en het spier uithoudingsvermogen en worden in verschillende oefenvormen aangeboden.

 

 

Periodisering gericht op de doelgroep

Met het Semmy Schilt® Kickboksen wordt er gewerkt met de Combination converter. Dit is een door Semmy Schilt ontwikkeld systeem om verschillende combinaties samen te stellen. Naast het samen stellen en aanleren van verschillende combinaties is het ook mogelijk om technische en mentale aspecten aan een training te koppelen. Daarom bestaat de periodisering niet alleen uit technieken zoals stoten,trappen, knieën, het verdedigen daarvan, middels verdedigingstechnieken of stappen, slippen of ontwijken. Maar ook uit andere opdrachten zoals: technisch, conditioneel, explosief, kracht, tactisch, combineren, in/uit, hoog/laag, aanvallend, verdedigend, counter.Deze andere opdrachten benoemen wij als thema’s en sub thema’s. Dit geldt ook voor mentale thema’s. Zoals: opkomen voor jezelf, incasseren, initiatief nemen, communiceren.

 

 

Oefen- en spelvormen

Er zijn veel verschillende oefen- en spelvormen, Bij oefenvormen kan je onderandere denken aan bewegen, vanuit stilstand, Om en om, een x aantal keer, als Piramide, met kracht doseren, Uke geeft aan. Van een oefen vorm kan eenvoudig een spelvorm worden gemaakt door er een wedstrijd element of een specifieke opdracht aan toe te voegen.

 

 

Les bestaat uit max 50 minuten

De les bestaat uit 50 minuten, 5 minuten om van les te wisselen. 6 minuten voor het aan en afgroeten. De training is zo opgebouwd dat we doormiddel van maximaal 10 tot 15 minuten work out routine in de juiste verbrandingszone komen, de zone vasthouden met ongeveer 30 minuten doelgericht met de lesstof te werken. Om vervolgens af te sluiten met een gecombineerde workout routine of een intensieve spelvorm.

Bij de jeugd wordt er bij de Fight Game Academy niet naar het hoofd gestoten. de benodigdheden zijn een korte broek, t-shirtbokshandschoenen en scheenbeschermers. De bokshandschoenen kunnen tijdens de eerste lessen worden geleend. Tijdens een training zal er door diverse speelvormen de verschillende stoot en trap technieken op een speelse manier worden aangeleerd.

 

 

 

Lijkt het je leuk om een kickboksles te volgen? 

 

 

Bokshandschoenen en scheenbeschermers
Bij een proefles kan er GRATIS gebruik worden gemaakt van de Boks en Scheenbeschermers. Na inschrijving dient u zelf te zorgen voor eigen beschermingsmiddelen.


Starten met kickboksen
kosten € 99,95 p.p.

Altijd al eens willen kickboksen? Hiervoor hebben wij nu een speciaal starterspakket samengesteld. Het pakket bestaat uit:

2 maanden onbeperkt kickboksen, kickboksen combi, Semmy Schilt® 40+  Semmy Schilt® Kickboksen in de reguliere uren.

3 x persoonlijke één op één begeleiding van één van onze kickbokstrainers tijdens een reguliere les

bokshandschoenen en scheenbeschermers aanwezig


Aanmelden kan via: 050-8512513 of via het contact formulier


TRAININGSTIJDEN

 

Dinsdag
18.00 – 18.50 Jeugd Kickboksen 7 tot 16 jaar
19.00 – 19.50 Kickboksen combi
20.10 – 21.00 Kickboksen


Woensdag

16.00 – 16.50 Jeugd Kickboksen  7 tot 14 jaar


Donderdag
18.00 – 18.50 Jeugd Kickboksen v.a.13 jaar
19.00 – 19.50 Kickboksen
20.10 – 21.00 Kickboksen combi


Zaterdag
09.00 – 09.50 Kickboksen op aankondiging


Benodigdheden:

Sportkleding, Scheenbeschermers, bokshandschoenen, bitje en tok

Contact 

Adres gegevens
Follow Us

Contact formulier

Mededeling

Wij zijn gesloten tot zondag 27 augustus

 

op zaterdag 9 september houden wij een sportdag u bent dan van harte welkom om eens kennis te komen maken met de Fight Game Academy. Tot 9 september kunt u een gratis proefles aanvragen.

 

Reserveer nu vast jou GRATIS proefles!