Eind 2016 zijn wij gestart met het project ‘Sport maakt Actief’. Dit is een initiatief van de Gemeente Tynaarlo en Werkplein Drentse Aa in samenwerking met de Fight Game Academy Semmy Schilt. Na een geweldige eerste cursus heeft hebben de initiatiefnemers besloten om een vervolg cursus te geven. De deelnemers letterlijk en figuurlijk in beweging te zetten met het project ‘Sport maakt Actief’ programma gevolgd door verschillende workshops is een prima concept.

Het concept
Er wordt vanuit Werkplein Drentse Aa een 13 wekelijkse cursus aangeboden waarin met de Semmy Schilt® Bootcamp gewerkt wordt aan de conditie, weerbaarheid, bewustwording en zelfbeeld. Het eerste gedeelte bestaat uit een stuk technisch en fysieke training. Het accent in de training ligt op plezier, samenwerking en grenzen verleggen. Het tweede gedeelte is het informatieve gedeelte waarin de dagelijkse dingen besproken worden, soms opdrachten worden gemaakt en presentaties door gastsprekers. De workshop doelen stellen wordt gegeven door Semmy Schilt, hierbij blikt hij terug op hoe hij zelf zijn doelen heeft gesteld en nog stelt. Voor de deelname aan deze cursus zitten geen verborgen agenda’s. Dit wil zeggen dat dit project los staat van de situatie bij Werkplein Drentse Aa en de desbetreffende werkcoaches. Dat wat besproken wordt aan de tafel blijft in de sportschool tenzij wordt aangegeven dat er iets mee gedaan moet worden. Deelname aan deze cursus is niet geheel vrijblijvend, op het moment dat je jezelf opgeeft wordt ook verwacht dat je op alle cursusdagen aanwezig bent (uitzonderingen daargelaten), afspraken nakomt en inzet naar eigen kunnen.

Voor wie
Het project ‘Sport maakt Actief’ is voor deelnemers die staan ingeschreven bij Werkplein Drentsche Aa en klaar zijn voor de volgende uitdaging. Dit kan betekenen: klaar voor werk, vrijwilligerswerk, bewust willen worden van de huidige situatie, de huidige situatie willen veranderen. Door het project ‘Sport maakt Actief’ zijn wij overtuigd dat wij een zetje kunnen geven in de juiste richting. Voor elke open deur geldt je moet zelf naar binnen gaan”

Open training
Spreekt het programma u aan? Houd dan uw e-mail in de gaten of informeer ernaar bij uw werkcoach van Werkplein Drentse Aa. Er zal binnenkort een open training worden gehouden voor genodigden waar u samen met cursisten en anderen kennis kunt maken met de het project ‘Sport maakt Actief’ aansluitend hierop zal er onder het genot van een kopje koffie of thee worden nagepraat over welke behoeftes of problemen waar u tegenop loopt als werkzoekende.

Meer informatie en deelname: j.hemmes@wpda.nl

delenShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Share on TumblrPrint this pageEmail this to someone